Ένα πολύ σημαντικό βήμα στον εκσυγχρονισμό του κτηνοτροφικού τομέα και στην αποφυγή της μείωσης της υποβάθμισης του γάλακτος επιχειρούν να κάνουν δύο ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Infoscope Hellas και SCiO ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη μείωση ή και τον μηδενισμό της ποσότητας γάλακτος που αλλοιώνεται κατά την επεξεργασία. Η αλλοιωμένη ποσότητα οφείλεται στο αυξημένο μικροβιακό φορτίο που εμπεριέχεται σε αυτή, με αποτέλεσμα να πετιέται. Οι δύο εταιρείες θέτουν σε εφαρμογή τις τεχνολογίες Διαδικτύου των Πραγμάτων, που αφορούν τη σύνδεση διαφόρων συσκευών με ενσωματωμένους αισθητήρες και εξοπλισμό διασύνδεσης, ώστε να επιτυγχάνεται η συλλογή και μετάδοση δεδομένων μέσα σε ένα δίκτυο. Στόχος είναι να προβλέπεται το μικροβιακό φορτίο που αναπτύσσεται σε παγολεκάνες συγκομιδής γάλακτος και να ειδοποιούνται άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, οι παραγωγοί ώστε να προχωρούν στις κατάλληλες ενέργειες πριν να είναι πολύ αργά.
Διαβάστε περισσότερα: https://www.news247.gr/sustainability/dyo-ellinikes-etaireies-axiopoioyn-to-iot-gia-na-meiosoyn-ti-fyra-sto-gala.9084477.html